شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 254721
۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۲

یکی از اساتید استاد حوزه علمیه مشهد، ماه مبارک رمضان را به واسطه جایگاه خاص آن در بین ماه‌ها، دروازه بزرگ ورود مردم به مهمانی حج در ماه ذی‌الحجه دانست.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام محمد رضائي تهراني، در اولين جلسه از سلسله نشست‌هاي "اسرار حج و آداب حضور" در حسينيه نصرت مشهد گفت: اگر چه تمامي موجودات، مهمان خداوند هستند، اما انسان به خاطر برخورداري از روح خدايي و اشرف مخلوقات بودن، از پذيرايي‌هاي خاصي بهره مند است.

اين محقق و پژوهشگر حوزوی با بيان اين مطلب كه مهماني‌هاي خاص الهي به دو بخش مهماني مكاني و زماني تقسيم ميشود، برترين مهماني مكاني را زيارت "بيت الله الحرام" و برترين مهماني زماني را "ضيافت بزرگ ماه رمضان" عنوان کرده و افزود: اين دو مهماني بزرگ الهي با هم ارتباط محكمي دارند؛ البته در جهاتي با يكديگر مشترك و در مواردي از هم جدا هستند.

حجت الاسلام رضائي تهراني با اشاره نقاط مشترك ضيافت ماه رمضان و حج برگرفته از روايات، يادآورشد: پذيرش عبادت، استجابت دعاها، دريافت اجر الهي در سختي‌ها، كسب رشد و كمال در ضمن اعمال متعارف زندگي همانند استراحت، راه رفتن و...، از جمله نقاط مشترک می‌باشد.

وي به نقاط غير مشترك نيز اشاره کرده و خاطرنشان ساخت: انسان‌هايی كه توان مالی داشته باشند می‌توانند در مهماني حج بيت الله الحرام حضور يابند؛ ولي مهماني ماه مبارك رمضان عموميت دارد و فراگير است.

حجت الاسلام رضایی تهرانی، حركت به سوي كعبه را از لوزم حج بيت‌الله‌الحرام عنوان كرده و افزود: برخلاف آن، ماه رمضان به سراغ انسان می‌آيد و از او پذيرايي مي كند.

اين استاد حوزه علميه مشهد با اشاره به اين مطلب كه حج بیت‌الله‌ الحرام به مدت سه روز طول مي‌كشد، ولي مهماني ماه رمضان يك ماهه است، اظهارداشت: اين امر نشان دهنده تجلي رحمت واسعه خداوند است كه زمان میهمانی عمومی اش گسترده و فراگير می‌باشد.

حجت الاسلام رضائي تهراني در پايان در جمع‌بندي سخنان خود و بيان ارتباط اين دو مهماني الهي، حج را تجلي دعاهاي ماه رمضان دانسته و گفت: ذي‌الحجه اشهر ماههاست و ماه رمضان دروازه بزرگ ورود به مهماني حج است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha